Inbound marketing

Wat is inbound marketing / wat kan het voor je betekenen?

Hoe fijn zou het zijn als klanten al positief over je gehoord of gelezen hebben in de media, nog voordat ze bewust naar je dienst of product op zoek gaan. Of bij je website denken: dát zit goed in elkaar! Bij inbound marketing doe je er – planmatig – alles aan om op de juiste momenten bij de klant in beeld komen. En dan wel als een organisatie die snapt wat de klant belangrijk vindt.

Inbound marketing is maatwerk. Een school heeft bijvoorbeeld een heel andere ‘klantgroep’ dan een bedrijf met een webwinkel. Geografische spreiding, afwegingen en zoekmethode zijn voor elke klantgroep anders. Daarom draait bij de ene organisatie/bedrijf veel om online. Denk aan een transparante website, de juiste zoekwoorden, ‘how-to’-filmpjes en calls to action (‘Laat hier je naam en e-mailadres achter’). En blijft voor de andere – bijvoorbeeld de school – ‘offline’ heel belangrijk. Waar je kinderen naar school gaan wil je immers zien en ervaren! Altijd heb je een mix van on- en offline nodig.

Voorbeeld: Inbound marketing voor obs de Kinderboom
inbound marketing obs de kinderboom

Hulp nodig bij het inbound marketingtraject?

Een inbound marketingtraject bestaat uit een aantal stappen. Betrokkenheid van de organisatie is voorwaarde, maar het wiel hoef je niet uit te vinden. Ik ondersteun waar nodig en draag de methodiek over.

  1. Klantgroepen in beeld brengen
  2. Customer journey uitstippelen
  3. Maken en beheren van een contentkalender
  4. Bepalen van KPI’s
  5. Workshop ‘Persbericht’

 Kijk hier voor het dienstenpakket voor scholen.


← home