Al je HR-uitingen consistent ‘wie jij bent’

Onderdeel van je HR-beleid en –werkzaamheden zijn de uitingen richting medewerkers en sollicitanten. Brieven, contracten, jaarverslag en personeelshandboek, noem maar op. Zie je meerdere stijlen door elkaar? Zijn je brieven wellicht te zakelijk, het personeelshandboek vooral juridisch correct? Heeft je welkomstboekje een warme update nodig?

Hieronder vind je een aantal HR-uitingen waarmee ik je kan helpen.  Vertel mij de kernwaarden van je organisatie en de stijlkenmerken die je graag ziet, en ik ga voor je aan de slag. Eerst zie je een voorbeeld. De schrijfstijl die je aanstaat, voer ik consequent door.

Wil je eens verder praten? Neem contact met me op. Dan kijken we wat ik voor je kan doen.

Correspondentie die past bij de kernwaarden

Van ‘Welkom bij ons bedrijf’ tot ‘Gefeliciteerd met je jubileum’. Maar ook ‘Het spijt ons…’
Al die brieven en mails zouden typisch ‘jouw bedrijf’ moeten uitstralen, maar hoe doe je dat? Geven de kernwaarden wellicht houvast? Met jouw input – en terwijl de bedrijfsjurist meekijkt – (her)schrijf ik alle HR-correspondentie in de stijl die past bij jouw organisatie.

Sociaal jaarverslag dat je medewerkers thuis laten zien

Het sociaal jaarverslag: daar moet je als organisatie trots op kunnen zijn. Het is immers de weerslag van je beleid en je acties! Wat heb je ondernomen en hoe hebben medewerkers het ervaren? Welke resultaten leverde het op? Kijk ook hoe de verhalen van de medewerkers kunnen helpen bij inbound recruitment.

Welkom bij ons bedrijf!

Nieuwe collega’s ontvangen vaak een welkomstboekje; een soort ‘wie, wat, waar, waarom’. Behalve praktisch, straalt het ‘welkom’ uit. Typisch (vul de naam van jouw organisatie maar in).

Personeelshandboek: de do’s en don’ts

Naast het contract geeft het personeelshandboek duidelijkheid over rechten en plichten. De do’s en don’ts van de organisatie in klare taal gepresenteerd. De bedrijfsjurist heeft er inhoudelijk een klap op gegeven, maar poeh: wat is het zware kost geworden. Redigeren brengt lucht.

Arbeidsmarktcommunicatie

Een krappe arbeidsmarkt vraagt om een goede pers. Wie is overtuigender dan een bevlogen medewerker? Geef hem een platform om te vertellen over zijn werk en de sfeer van het bedrijf.  Sla twee, nee drie vliegen in één klap door samen te werken met Interne Communicatie en Marketing.

← home